IUG har travlt i øjeblikket
IUG har pt. 6 udsendte medlemmer, der yder nødhjælp og udviklingsarbejde i Tanzania, Liberia og Pakistan.

Pakistan

I Pakistan gæld er det om at give familier tag over hovedet ved opførsel af shelters, så de kan klare den nært forestående vinter. Derfor rejste IUGs projektansvarlige, Caroline Meyer White, 12. december til Charsadda distriktet i det nordvestlige Pakistan i 2 måneder.
Caroline, der til daglig er ingeniørstuderende ved Århus Universitet skal hjælpe IUGs samarbejds-partner i Pakistan, KARWAN, med gennemføresel af projektet. Hyttebyggeriet pågår allerede og skal kombineres med et mad program, således at indbyggerne sikres mad vinteren over. Caroline vil ligeledes undervise de lokale, så de efterfølgende selv kan konstruere en ovn til deres hytte, der kan give varme og som de kan lave mad på. Sommerens oversvømmelser i Pakistan blev af FN erklæret som den største humanitære katastrofe nogensinde, idet den berørte mere end en femtedel af landets 170 millioner indbyggere. Læs om IUGs arbejde i Pakistan her.

Liberia
I 2009 ydede IUG assistance til konstruktion og genopbygning af broer efter 14 års borger krig i Liberia. Broingeniør, Susanne Andersen, 31 år og ansat ved Grontmij - Carl Bro er nu igen rejst til Liberia - denne gang sammen med Trygve Mathinsen, 69 år - for at føre tilsyn med infrastrukturen i Liberia. Susanne og Trygve er udsendt i knap 1 måned. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med Dansk Flygtningehjælp.  
Liberia er et af Afrikas fattigste lande og ikke mindst infrastrukturen er ødelagt efter 14 års borgerkrig eller generel manglende vedligeholdelse. Læs om Susannes første udsendelse til Liberia her.

Tanzania
15. november rejste vand- og sanitetsingeniør, Vitus Nielsen, 66 år sammen med miljøingeniør, Kirstine Underbjerg, 28 år, til landsbyen Kambi ya Faru i Tanzania, for at bistå med et regnsvandsopsamlingssystem til de lokale skoler. Projektet gennemføres i tæt samarbejde med ASF-Dansk Folkehjælp, og er et teknisk bidrag til et større hygiejneundervisningsprogram som Dansk Folkehjælp har igangsat. Projektet baserer sig på princippet om hjælp til selvhjælp, og planlægning og byggeri foregår derfor i tæt samarbejde med den lokale organisation Karatu Development Association (KDA), som også har tilknyttet lokale ingeniører. Kirstine er udsendt til 27. november og Vitus vender hjem 11. december.

I Karatu distriktet i det nordlige Tanzania er netop vandforsyningen og de sanitære forhold i meget dårlig stand. Samtidig mangler mange af distriktets indbyggere en grundlæggende forståelse for, at rent vand, sanitet og god hygiejne er vigtigt for deres helbred.